Si ta çlironi trupin nga stresi dhe dhimb’ja

egd

Si ta çlironi trupin nga stresi dhe dhimbja

Studimet kanë treguar se stresi mund të shkaktojë shumë efekte negative në shëndet, duke ndikuar në gjendjen mendore dhe fizike të njeriut.

Secili prej nesh ndihet i përgjumur, i rra skapitur dhe tepër emocionale pa ndonjë arsye herë pas herë dhe arsyeja mund të jetë pikërisht stresi.


“Bright Side” ka renditur disa ushtrime që duhet të bëni për të larguar dhimb jen fizike e shka ktuar nga stresi dhe se si ta parandaloni atë. Çfarë mund të bëni për të hequr qafe shpejt dh mbjen fizike?

Masazh këmbësh për dhimbje mesi 8 mënyra të thjeshta për të çliruar trupin tuaj nga stresi dhe dhim bja Praktika e stimulimit të zonave specifike të këmbëve dhe duarve për të lehtësuar dhim bjen quhet refleksologji .

Studiuesit argumentojnë për efektivitetin e refleksologjisë, e cila ndihmon në lehtësimin e dhimbjeve të trupit të shkaktuara nga s tresi.

Kërkimet tregojnë se stimulimi i zonave të veçanta në këmbë ndihmon në zbulimin e dhimbjeve kronike të shpinës edhe më mirë sesa një masazh i zakonshëm.

Masazhimi i fytyrës 8 mënyra të thjeshta për të çliruar trupin tuaj nga st resi dhe dhimbja Tensi oni në fyty rë është një tjetër simp tomë e stresit. Mund të shfaqet si dhimbje në nofull, kërcëllimë dhëmb ësh, dridhje buzësh ose dhim bje qafe.

Masazhojeni fytyrën duke përdorur gishtat dhe pëllëmbët pasi keni aplikuar vaj. Aromaterapia 8 mënyra të thjeshta për të çliruar trupin tuaj nga stresi dhe dhi mbja Ekzistojnë rreth 100 varja që përdoren për aromaterapinë.

Vaji i valerianës: ka veti relaksuese dhe zakonisht përdoret për të luftuar pagjumësinë dhe tensionet nervore. Vaji i Bergamotit: lu ft on trishtimin dhe është shumë i dobishëm gjatë stresit. Marjoram: përdoret gjatë stresit dhe ankthit dhe ndihmon në lehtësimin e dhimbjeve të trupit dhe dhimbjeve të kokës.

Çamçakëzi 8 mënyra të thjeshta për të çliruar trupin tuaj nga stresi dhe dhim bja Një zgjidhje e papritur që mund t’ju ndihmojë të lehtësoni ankt hin e shkaktuar nga stresi është çamçakëzi. Në një studim të kryer me dy grupe njerëzish, njërit prej të cilëve iu kërkua të përtypnin çamçakëz dy herë në ditë dhe tjetrit iu kërkua të mos përdornin, tregoi se ata që e konsumuan kishin një ndryshim në krahasim me të tjerët. Teknika ABC 8 mënyra të thjeshta për të çliruar trupin tuaj nga stresi dhe dhimbja Teknika ABC është një pjesë e Terapisë Kognitive të Sjelljes.

Është një terapi psikologjike që ju mundëson të analizoni dhe, si rezultat, të kontrolloni reagimin tuaj emocional ndaj ngjarjeve që kanë ndodhur në jetën tuaj. ABC është një shkurtim: “A” qëndron për Aktivizimin e ngjarjes; “B” për Besim; “C” për pasojë.

Teknikat e frymëmarrjes 8 mënyra të thjeshta për të çliruar trupin tuaj nga stresi dhe dhimbja Frymëmarrja është thelbësore gjatë momenteve të stresit. Për të ndaluar stresin menjëherë kur e përjetoni dhe relaksoheni pas një dite stresuese, ka teknika të frymëmarrjes që mund të përdorni. Merrni frymë me hundë sa më thellë që të jetë e mundur.

Merrni frymë ngadalë dhe numëroni deri në 5 nëse kjo ju ndihmon. Së dyti, merrni frymë përmes gojës tuaj dhe përsëriteni procesin për 3-5 minuta.

Shperndajeni :
Reklamo Këtu