Lani rrobat në këtë temperaturë për ta parandaluar vir’usin

Rrobat

Pastrimi i rrobave në 60 gradë mund të ndihmoj në mbrojtjen kundër kor onav irus it.

Vir usi Cov id-19 nuk mund të mbijetoj në nxehtësi, prandaj rrobat dhe të gjitha objektet e tjera duhe të lahen mbi këtë temperaturë, në mënyrë që të bëhet dezinfektimi i tyre.

LEXO EDHE: Horoskopi sot: Ja shenjat që do marrin lajme të mira


Brendan Wren, profesor i patologjisë në Shkollën e Higjienes në Londër, tha se vir usi nuk është organizëm që jeton, për një spërkël e vogël.

Ai nuk mund të riprodhohet në ambiente të jashtme por vetëm mbijeton, derisa të arrij në mukozë të njeriut, si hunda, goja apo sytë, në mënyrë që të aktiviohet. Koro navir usi nuk mund të mbijetojë mbi temperaturën 50 gradë, prandaj larja e rrobave duhet të bëhet mbi këtë temperaturë.

Shperndajeni :
Reklamo Këtu