Gjermania ka filluar të hapet

Gjermania

Shkalla e infektimit me CO VID-19 në Gjermani po zbret, dhe vendi po hapet ngadalë.

Njerëzit që jetojnë në zona me një përqindje më të ulët të incidencës – nën 100 – mund të gëzojnë disa liri të reja.

Shteti i Schleswig-Holstein, me një normë incidence prej 35,1 / 100k banorë sipas faqes zyrtare të shtetit, po hap plazhet e tij për prodhuesit e hershëm të festave të Rrëshajëve që nga e hëna, sot.

Tani, restorantet dhe pub-et lejohen të hapin dyert e tyre, nëse mysafirët mund të tregojnë prova të një testi negativ ose janë vaksinuar plotësisht, sipas faqes së internetit të shtetit verior gjerman.

Hotelet dhe institucionet e fjetjes dhe mëngjesit mund të hapin dyert e tyre, përsëri me një test negativ, ndërsa të gjithë mysafirëve do t’u kërkohet të përsërisin prova të tjera çdo tre ditë.

Shteti i Baden-Wuerttembergut në Gjermaninë Jugperëndimore po ndërmerr hapa të kujdesshëm edhe për t’u hapur. Që nga e Shtuna e kaluar, disa rrethe në shtet kanë hapur restorante dhe hotele në zonat ku niveli i incidencës shtatë ditore është më i ulët se 100. Ngjarjet kulturore në natyrë janë tani të mundshme përsëri në ato rrethe në Baden-Wuerttemberg.

Dhe, notarët mund të zhyten në një pishinë të hapur.

Shkalla e rëndësishme e incidencës shtatë-ditore kombëtare qëndron në 83.1 / 100k banorë të hënën në mëngjes, sipas Robert Koch Institut, agjencia kombëtare për kontrollin dhe parandalimin e sëmundjeve.

Deri më tani, 36.5% e popullsisë ka marrë të paktën një dozë vaksine dhe 10.9% janë vaksinuar plotësisht, sipas panelit të vaksinës të Ministrisë Gjermane të Shëndetësisë.

Shperndajeni :
Reklamo Këtu