Fauci: AstraZeneca është vaksinë e mirë dhe shumë efikase

uytuty

.

Zyrtari amerikan i sëmundjeve infektive Dr Anthony Fauci tha nëse shqetësimet e sigurisë në lidhje me vaksinën Co vid-19 të AstraZeneca u eliminuan, ajo kishte efikasitet të mirë, por mund të mos ishte e nevojshme për amerikanët për shkak të furnizimeve të shumta. “Unë mendoj se vaksina AstraZeneca nga pikëpamja e efikasitetit është një vaksinë e mirë dhe nëse çështja e sigurisë rregullohet në Bashkimin Evropian … efikasiteti i asaj vaksine është me të vërtetë mjaft i mirë”, tha ai për BBC

“Mënyra se si Shtetet e Bashkuara kanë bërë marrëdhënie kontraktuale me një numër të kompanive, ne kemi qartë vaksina të mjaftueshme – ose do të marrim vaksina të mjaftueshme – që nuk përfshin AstraZeneca, është sasi e mjaftueshme për të vaksinuar të gjithë në Shtetet e Bashkuara”.

BBC raporton se ai shtoi: “Nëse ne përdorim ndonjëherë AZ apo jo është e paqartë, por duket tani në këtë moment në kohë që nuk do të kemi nevojë për të. Nuk është një vlerësim negativ i AZ, është thjesht e mundur që duke pasur parasysh furnizimin që kemi nga kompani të tjera që mund të mos kemi nevojë të përdorim një vaksinë AZ”. Kujtojmë se vaksina AstraZeneca erdhi në 24 mijë dozat e para të saj edhe në Kosovë.

Mirëpo, shtete të ndryshme kanë pezulluar përdorimin e saj te personat mbi 55-60 vjeç për shkak të efekteve anësore përfshirë mpikjes së gj akut.

Shperndajeni :
Reklamo Këtu