Dora Hamsa – Pse iu sjellë fat?

hojo

Dora Hamsa – Pse iu sjellë fat?

I ndryshon jetën atij që e mban, ja çfarë simbolike fatsjellëse fshihet pas dorës Hamsa Hamsa, njohur ndryshe si dora e Zotit është një simbol fatsjellës me origjinë nga Lindja e Mesmet, shkruan “Living”.

Në të gjitha besimet është një shenjë mbrojtëse pasi i sjell atij që e mban lumturi, fat, shëndet dhe shanse të mira.


Dora Hamsa është kthyer në një nga tendencat e modës si në veshje, ashtu dhe në bizhuteri.

Të mëdha ose të vogla prej floriri, nuk ka shumë rëndësi: imazhi aq i njohur i dorës së djathtë i njohur sidomos në Lindjen e Mesme dhe Afrikën e Veriut si simbol i mbrojtjes, u përhap me shumë shpejtësi në perëndim. E shoqërura shpesh edhe me ‘syrin e djallit”,besohet se Hamsa është një nga hajmalitë më të forta kundër syrit të keq.

Shperndajeni :
Reklamo Këtu