Çfarë nëne je?

Ka nëna që bëjnë çdo gjë që është në dorën e tyre, që fëmijët të mos shqetësohen, të mos vuajnë, të mos lodhen. Por kjo gjë, edhe pse e bën nënën të ndihet mirë, është një dëm shumë i madh për fëmijët. Nëse jeni e fiksuar që t’i mbani fëmijët tuaj larg çfarëdolloj forme rreziku, do të jeni pengesa kryesore në rrugëtimin e tyre drejt rritjes…

 1. Në të kaluarën të ka ndodhur diçka e rëndë, gjë që justifikon sjelljen tënde obsesive.
 2. E vërtetë b. E gabuar
 3. Me gjithçka që ndodh në botë, është normale që jetoni në ankth.
 4. E vërtetë b. E gabuar
 5. Aksidentet rrugore janë ndër rreziqet më të mëdha me të cilat përballen të rinjtë sot.
 6. E vërtetë b. E gabuar
 7. Abuzimi me alkoolin dhe drogat të shqetësojnë po aq sa aksidentet rrugore.
 8. E vërtetë b. E gabuar
 9. Seksi është i rrezikshëm po aq sa alkooli, droga dhe aksidentet rrugore.
 10. E vërtetë b. E gabuar
 11. Nuk të intereson të kontrollosh se me sa lekë në xhep dalin fëmijët e tu.
 12. E vërtetë b. E gabuar
 13. Kur të jenë 12 vjeç do t’i lësh fëmijët të lirë të dalin me shokët të premten në mbrëmje.
 14. E vërtetë b. E gabuar
 15. Do ta lejoje fëmijën 15-vjeçar që të kalojë një natë jashtë në kamping.
 16. E vërtetë b. E gabuar
 17. Beson se kur të mbushë 17 vjeç, është mjaftueshëm i pjekur për të dalë me shokët të premten në darkë.
 18. E vërtetë b. E gabuar
 19. Kontrollon nëpër sirtarë, spiunon bisedat me shokët dhe kontrollon mesazhet telefonike të fëmijëve të tu.
 20. E vërtetë b. E gabuar
 21. E di se cilat faqe interneti dhe rrjete sociale vizitojnë fëmijët e tu.
 22. E vërtetë b. E gabuar
 23. Ke shënuar në bllok të gjitha numrat e telefonit të miqve të fëmijëve të tu.
 24. E vërtetë b. E gabuar
 25. I sheh me mosbesim miqtë e tyre, nuk të pëlqejnë dhe i kritikon shpesh.
 26. E vërtetë b. E gabuar
 27. Kur djali yt del në mbrëmje, e pret zgjuar deri sa të kthehet në shtëpi.
 28. E vërtetë b. E gabuar
 29. Kur djali yt del me miqtë, e telefonon vazhdimisht, edhe pse e di se atij i vjen turp nga sjellja jote.
 30. E vërtetë b. E gabuar

Më shumë A | Je nënë mbytëse

Pasojat që ndikojnë në rritjen e fëmijëve të tu janë ekstremisht negative. Vë gjithmonë në diskutim pavarësinë e tyre dhe duke kritikuar gjithmonë miqësitë që kanë. Në këtë mënyrë je duke krijuar bazat për një rebelim të mirëfilltë.

Më shumë B | Ke gjetur ekuilibrin e duhur mes përgjegjësisë dhe tolerancës

Të dish se ku shkojnë fëmijët e tu dhe të njohësh miqtë që ata frekuentojnë, bëjnë pjesë te shqetësimet logjike, por ti u jep atyre besim. Është sjellja më e mirë për të rritur fëmijët. Me ta fituar besimin tuaj, ata do të bëjnë gjithçka që mos të të zhgënjejnë.

 

Shperndajeni :
Reklamo Këtu